Als je er iets bijzonders van wilt maken...

Home » Onderhoud sieraden

Hoe houd je je sieraden mooi...

Dat ligt natuurlijk in de eerst plaats aan van welk materiaal de sieraden zijn gemaakt. Ik zal hieronder een aantal tips zetten hoe je dat het best kunt aanpakken.

Zilveren sieraden:

zilveren sieraden schoonmaken met aluminiumfolie en soda


Leg in een plastic schaaltje een stuk aluminiumfolie. Zorg dat het aluminiumfolie tot over de rand komt. Strooi vervolgens wat flinke scheppen soda over het aluminiumfolie in het schaaltje. Voeg kokend water toe en leg je sieraden vervolgens enkele minuten in deze oplossing. Het gaat bruisen en ook behoorlijk stinken.

Maak je sieraden daarna schoon met een licht vochtige doek. Spoel je sieraden vervolgens goed af en droog ze af met een zachte niet-pluizende doek.  

 

Zilveren sieraden schoonmaken met zilverpoets
Je kan je zilveren sieraden schoonmaken met speciale reinigingsvloeistof voor zilveren sieraden. Je legt de sieraden in het meegeleverde dompelkorfje en laat de vloeistof enkele minuten inwerken. Vervolgens spoel je de sieraden grondig af en droog je deze af met zachte een niet-pluizende doek.

Om je zilveren sieraden mooi te houden:

- Poets regelmatig je sieraden met een zilverpoetsdoekje. Met regelmatig poetsen van je zilveren sieraden kun je dofheid en aanslag voorkomen.
- Doe je sieraden pas om als je parfum, make-up en andere cosmetica hebt aangebracht op je huid.
- Draag liever geen sieraden als je gaat slapen.
- Zorg dat je geen sieraden draagt tijdens het sporten, zwemmen of douchen.
- Doe je sieraden af bij zwaar werk of schoonmaken.

- Berg je sieraden op in een lucht- en lichtdichte beschermende sieradendoos als je ze niet draagt. 

Bronzen sieraden bewaren en mooi houden

Bij het opbergen van uw bronzen sieraden is het belangrijk dat er geen vocht aanwezig is. Veeg altijd al het vocht van de sieraden en bewaar ze vervolgens in een luchtdichte verpakking of tas. Je kunt ook anti-aanslagpapier gebruiken om de sieraden in te pakken voordat je ze opbergt.

Stel bronzen sieraden niet bloot aan chemicaliën zoals chloor of huishoudelijke schoonmaakmiddelen, aangezien dit het brons beschadigt! Overmatig schoonmaken en polijsten kan ook uw bronzen sieraden verslijten en de duurzaamheid beïnvloeden, dus doe dit alleen als dat nodig is.
Om dof geworden bronskleurige sieraden weer te laten glanzen is een simpele truc.

Combineer eenvoudig een theelepel zout, een halve kop azijn en voeg bloem toe terwijl het zout oplost. Zodra de pasta is gevormd, bedek je je sieraden erin en laat je ze 10 minuten zitten. Spoel de stukken af ​​met lauw water als de tijd om is. Eventueel nog even naborstelen met een zacht borsteltje met wat bloem. Afspoelen en goed laten drogen. Vertrouw ons - de glans zal als vanouds zijn.

Verzilverde sieraden


Verzilverde sieraden zijn aantrekkelijk en glanzend, maar na verloop van tijd verliezen ze hun glans en worden ze dof. Dit gebeurt wanneer het zilver reageert met vocht en lucht, waardoor het oxideert. Om het sieraad zijn oorspronkelijke glans te herstellen, moeten de sieraden goed worden schoongemaakt en verzorgd.

Zilverplaat verwijst naar een dunne laag zilver die op een basismetaal is aangebracht om het te laten lijken op massief zilver. In tegenstelling tot zilver, vereist het schoonmaken van verzilverde sieraden meer zorg, omdat de beplating kan worden beschadigd, waardoor het metaal eronder zichtbaar wordt.

Hier zijn enkele manieren waarop u de aanslag kunt verwijderen en de verzilverde stukken weer in hun oude glorie kunt herstellen, zonder de zilveren plaat te beschadigen.

Als uw verzilverde voorwerpen tekenen van aanslag vertonen en een lichte reiniging nodig hebben, kunt u de glans herstellen met gewone oude zeep en water.

  • Gebruik een milde vloeibare zeep en warm water om een ​​schuimende oplossing in een bakje te maken. Dompel de sieraden enkele minuten onder in het water.
  • Wrijf met een zachte doek over de items en zorg ervoor dat alle oppervlakken bedekt zijn. Als het sieraad veel groeven of ingewikkelde gravures heeft, gebruik dan een tandenborstel met zachte haren om het vuil uit die gebieden te verwijderen.
  • Spoel de items na het reinigen in warm water.
  • Veeg grondig af met een pluisvrije doek en zorg ervoor dat de sieraden goed gedroogd zijn voordat je ze opbergt.